Milde droge winters, aangename warme zomers, een prachtig gerenoveerde villa met zwembad en tuin op wandelafstand van het strand. Veel meer heeft een mens niet nodig om gelukkig te zijn. Dat lot is weggelegd voor de toekomstige bewoners van het Spaanse ‘casa Pic Tort’.
Tekst Bo Bogaert – Fotografie Hendrik Biegs

Ilse Gielen en Ingrid Bijnens zijn naast vriendinnen ook zakenpartners. Het dynamische duo runt samen het atypische bureau ‘La casa clara’. Ingrid speurt de Spaanse oostkust af naar beloftevolle panden. Als architect en interieurdesigner hertekent en richt Ilse ze volledig in. Die synergie leidt tot pareltjes van villa’s. Zoals ‘casa Pic Tort’ in het kuststadje Javea. Deze traditionele Spaanse villa in een hedendaags kleedje is net klaar en staat te koop. Een buitenkans voor wie de Spaanse droom aandurft!

Genieten met vrienden en familie

“De structuur van de woning hebben we bijna niet gewijzigd”, zegt Ilse over het concept. “Waar vroeger de 3 etages nauwelijks met elkaar in contact stonden, zijn ze vandaag via enkele slimme ingrepen met elkaar verbonden.” De beneden- en bovenverdieping tellen elk 2 slaapkamers met badkamer, een keuken, een leefruimte en een ruim buitenterras met zicht op het zwembad. Ze hebben elk ook een aparte ingang. “Dat maakt deze villa interessant voor gezinnen met al wat oudere kinderen of 2 gezinnen tout court. Er is voldoende ruimte om samen leuke momenten te beleven en er zijn genoeg knusse hoekjes om even alleen tot rust te komen.” Op het zwembadniveau is er een badkamer, een kitchenette, een grote polyvalente ruimte die kan dienen als fitnesszaal, loungeruimte, mancave … en een bar. “Een bar kon hier echt niet ontbreken. Dit domein nodigt uit om samen met vrienden en familie te genieten van een lekkere BBQ en een goed glas wijn.”

Ibiza-stijl

Voor het interieur ging Ilse voluit voor de Ibiza-stijl. De witte basis vult ze aan met houtaccenten en a touch of black. “Om het licht en luchtig te houden, koos ik voor frêle meubels. Dat verhoogt de doorkijk in de woning en het vakantiegevoel. Daarnaast vond ik het belangrijk om de authentieke elementen van de woning te behouden, zoals de open haard, de boogdeuren, het plafondgewelf … Die kregen enkel een make-over. De donkere houten plafondbalken bijvoorbeeld werden in het wit geschilderd en de muren werden opnieuw gepleisterd, ditmaal zonder hoekprofielen. Dat lijkt een detail, maar het betekent een wereld van verschil. Afgeronde hoeken zorgen voor een zachte, gemoedelijke sfeer. Ideaal om tot rust te komen.”


Bekijk de publicatie